חלב עם סיבים ושמנת 24%: מחלבות רמת הגולן תתחרה במחלבות הגדולות

המחלבה שנרכשה ע"י חברת זנלכל השיקה 30 מוצרים חדשים, בין היתר: גבינות מלוחות, שמנת להקצפה בטעם וניל, שמנת ללא לקטוז, יוגורטים מחלב עיזים ומשקאות חלב. היא הפסיקה לייצר שמנת 38% שמחירה מפוקח ומתמקדת במוצרי פרימיום יקרים יותר. מנכ"ל זנלכל: "אנחנו רוצים להיות בייסיק איכותי"
מחלבות רמת הגולן שינתה שם למחלבת רמת הגולן, שינתה לוגו וכעת יצאה בהשקה של 30 מוצרים חדשים ומחודשים כדי להתחרות בתנובה, שטראוס, טרה ומחלבות גד. הם יימכרו בכל הרשתות, למעט שופרסל שעוד נמצאת במו"מ עם המחלבה.
המחלבה שנקלעה לחובות ונרכשה על ידי זנלכל (יכין), מגדילה מחדש את מגוון המוצרים מחלב ניגר ליוגורטים, שמנות, גבינות מלוחות ומשקאות חלב. את חלקם ייצרה בעבר תחת מחלבות רמת הגולן וגבינות השומרון.

בהשקעה של 35 מיליון ש"ח: מחלבת רמת הגולן משיקה סדרת מוצרי חלב חדשה

מחלבת רמת הגולן יוצאת לדרך חדשה: כשנתיים לאחר רכישתה, החברה תשקיע 35 מיליון שקל בשדרוג תשתיות ומשיקה סדרת מוצרים חדשה עם לוגו עדכני

שנתיים לאחר שמחלבות רמת הגולן נרכשה על ידי חברת זנלכל ב־33 מיליון שקל, החברה משיקה מחדש את המותג עם לוגו של סדרת מוצרים חדשה. שדרוג תשתיות המחלבה מוערך בהיקף של 35 מיליון שקל. מדובר ביוגורטים, משקאות חלב, שמנת להקצפה ועוד.

החברה תצא בתחילת אפריל בקמפיין מקיף בהשקעה של 3 מיליון שקלים. היא רכשה קו חלב חדש בטכנולוגיה שאפשרה כניסה לקטגוריות חדשות בתחום מוצרי החלב. אלה יעלו למדפים במרוצת המחצית השנייה של השנה.

מחלבת הגולן, הפועלת מקצרין, היא החמישית בגודלה ומחזיקה בנתח של 1% משוק החלב, שמגלגל 10 מיליארד שקלים בשנה. המחלבות הגדולות בשוק הן תנובה, שטראוס, טרה ומחלבות גד.

חברת זנלכל, בעלת מחלבות רמת הגולן, היא בבעלות איש העסקים קובי שינפלד. היקף החלב הנרכש מרפתות רמת הגולן גדל מ־18 מיליון ליטר תחת הבעלים הקודמים ל־26 מיליון ליטר חלב כיום. הרפתות מספקות תנאים ייחודיים לפרות, הנהנות מאקלים אידיאלי בגובה מאות מטרים מעל פני הים. החברה משווקת את מוצריה לכל רשתות השיווק, למעט שופרסל שהסכם איתה צפוי להיחתם עד סוף השבוע.

מנכ"ל זנלכל פיני גורביץ: "זנלכל, המזוהה עם תעשיית השימורים, נכנסת לתחום החלב כחלק מהאסטרטגיה לפעול בתחומים שמתבססים על תוצרת חקלאית מקומית. האסטרטגיה השיווקית היא להגדיל את מגוון מוצרי החלב". דפנה ליאור, סמנכ"לית השיווק, הוסיפה כי "השקת המותג החדש כוללת לוגו חדש המשקף את האזור הגיאוגרפי הייחודי שבו אנו פועלים, לצד אריזות בנראות חדשה ועדכנית, המדגישה את צבעי המותג וערכיו".

חוק המים


חוק המים אושר בוועדת הכלכלה לקריאה שניה ושלישית
הנהגת החקלאים: ״מדובר בבשורה אדירה לחקלאים ולחקלאות. הצעת החוק מציעה שינוי משמעותי בתעריף המים, דבר שיסייע לחקלאים ויתרום משמעותית לביטחון המזון במדינת ישראל״.

ועדת הכלכלה של הכנסת בראשות היו"ר ח"כ דוד ביטן אישרה היום (יום א׳) את התיקון לחוק המים לקריאה שנייה ושלישית. זאת לאחר דיונים רבים ובדיקה מקיפה שסופה בהגעה לשורת הסכמות.
מדובר בבשורה לחקלאים, שכן תיקון החוק פועל להפחית את מחירי המים לחקלאים ובכך להורדת עלויות הייצור לחקלאי, דבר אשר צפוי לחזק את החקלאים ולטווח הארוך את ביטחון המזון עבור אזרחי ישראל.

הצעת חוק המים (תיקון מס' 31) (תעריפים לדמי מים לחקלאות) התשפ"ה, היא יוזמה של ח"כ אלון שוסטר וחברי כנסת מהקואליציה ומהאופוזיציה יחד עם התאחדות חקלאי ישראל ואגודת מים לישראל, שמטרתה להפחית את תעריפי המים לחקלאות, שהם גורם יצור מרכזי בתהליך הגידול עבור חקלאים הפועלים לאורכה של הארץ ובגבולותיה.
בין ההסכמות שאליהן הגיעו הצדדים השונים, נקבע כי רשות המים תפחית את מחיר המים באזורים נעדרי חלופה כולל המים המליחים ותפחית את מחיר המים של השפד״ן.
כזכור, בהתאם להצעת החוק, שאושרה זה מכבר בקריאה ראשונה, קיימת הסכמה על כך שתעריף מי קולחים ייקבע בהפחתת עלויות הנובעות מעיקרון "המזהם משלם", עלויות שבשלב זה מוטלות שלא בצדק על החקלאים. נוסף על כך נקבע שתיבנה תוכנית השקעות לפיתוח מפעלי מים להשבת מי קולחים בהיקף של 3.5 מליארד שקל למשך 10 שנים בסיוע קק״ל.

יו״ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח ומזכ״ל התאחדות חקלאי ישראל, אורי דורמן בירכו על החוק: "מדובר בבשורה אדירה לחקלאים. לאחר שנים רבות של עוול, יופחתו מחירי המים לחקלאות ובכך יירדו עלויות הייצור המושתות על החקלאי. החוק צפוי לסייע משמעותית לחקלאים ולחקלאות ולטווח הארוך את ביטחון המזון עבור אזרחי ישראל״.

עוד אמרו ראשי התאחדות חקלאי ישראל: ״אנו מודים לכל מי שפעל לקידום ואישור הצעת החוק – ליו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ דוד ביטן שהוביל את אישור הצעת החוק וגילה הבנה רבה לחיוניותו, ללובי החקלאי – חברי וחברות כנסת מהקואליציה ומהאופוזיציה, לשר החקלאות וביטחון המזון, ח״כ אבי דיכטר ולמנכ"ל משרדו אורן לביא, לשר האנרגיה, אלי כהן ולמנכ״ל משרדו יוסי דיין, ליוזם החוק ח"כ אלון שוסטר, ח"כ ששון גואטה, ח"כ מטי הרכבי צרפתי, ח"כ רם בן ברק, ח״כ יצחק קרויזר, ח"כ שלום דנינו, ח"כ משה גפני, להנהגה החקלאית ורבים נוספים שתמכו בהצעה. אין ספק כי הצעה זו היא שלב נוסף בדרך ארוכה לתמיכה ולחיזוק החקלאים בישראל, ולביטחון המזון הלאומי".